Fri. Oct 18th, 2024

Tineri care arata că România poate concura la cel mai înalt nivel global

Asociația Culturală Matricea Românească a alcătuit o listă de 5 tineri români de 10, din diferite domenii, aceștia „reprezentând nu doar viitorul țării, ci și surse vitale de inspirație și mândrie națională”.  

Unii dintre tinerii cu care România defilează la începutul acestui secol, arată Matricea.ro în categoria „Embleme”, sunt David Popovici (sportiv celebru în vârstă de 22 de ani, medaliat cu aur pentru înot la Jocurile Olimpice de la Paris de anul acesta), Francesca Velicu (prim-balerină a Baletului Naţional din Anglia, câștigătoare a Premiului Laurence Olivier, în vârstă de 26 de ani), Claudiu Dumitrache (artist polivalent în vârstă de 25 de ani, cel mai prolific tânăr scriitor român și ambasador al culturii la Euro Education Federation), Alexandru Costea (contratenor cu reprezentații internaționale, în vârstă de 23 de ani, câștigător al mai multor concursuri și festivaluri) și Radu Drăgușin (fotbalist cu performanțe deosebite, în vârstă de 22 de ani).   

Asociația Matricea Românească a subliniat că cei 5 tineri contribuie la „imaginea țării prin talentul și dăruirea lor în domeniile artistice sau sportive în care excelează și în care scriu istorie”. 

Ema Tănase: „Prin munca, pasiunea, creativitatea și seriozitatea lor, au reușit să demonstreze că România poate oferi lumii, neîntrerupt, valori și modele care să lase amprente și să inspire. Ei joacă un rol important la schimbarea mentalităților interne, arătând că România poate concura la cel mai înalt nivel global. Aceștia influențează pozitiv generațiile următoare, dovedind că visele pot deveni realitate, chiar și într-un context mai dificil.”

Mai multe detalii pe matricea.ro

Leave a Reply

You may have missed