mar. dec. 3rd, 2024

EURO INFORMATICA & EURO ELECTRONICA – MEET AND CODE 2021

Scopul Meet and Code este de a introduce copiii și tinerii cu vârsta între 8 și 16 ani în lumea tehnologiei și a programării. Evenimentele trebuie să arăte cât de plăcută și interesantă poate fi programarea și cum poate fi utilizată pentru a aduce la viață idei noi. Participanții la evenimente ar trebui să învețe cum funcționează tehnologia și impactul pe care îl are în viața noastră de zi cu zi. Prin explorarea unei game largi de tehnologii, subiecte digitale și programare creativă, participanții vor fi încurajați să își dezvolte acele abilități digitale de care au nevoie în lumea de astăzi.

Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/) susținută la nivel european de compania SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 22 de țări europene și susține evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week.

În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

Ținând seama de potențialul educativ al activităților extrașcolare, Liceul Teoretic “Traiana Lalescu” din localitatea Bănești, județul Ilfov, a încheiat la începutul lunii octombrie a.c. un parteneriat cu ”Euro Education Federation”, pentru implementarea proiectului Euro Informatica și Euro Electronica. Proiectul a fost finanțat de Organizația Meet and Code, susținută la nivel european de compania SAP, care sprijină activități din domeniul IT în perioada Europe Code Week. În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, aceasta creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană. Obiectivul major al proiectului l-a constituit dezvoltarea interesului elevilor pentru studiul informaticii și al electronicii, precum și pentru acceptarea diversității culturale. 

La finalul cursurilor, toți elevii paticipanți au primit diplome și mici cadouri utile: microSD, USB, căști, agende, pixuri și ceva dulce.

Păreri despre proiect:

Cursul Euroelectronica a fost interesant deoarece  prin joacă am învățat lucruri noi si utile, cum ar fi apriderea unui bec cu ajutorul unei bateri . Pentru mine a fost foarte bine deoarece pandemia m-a tinut in casa iar in acea zi am petrecut invatand impreuna cu colegii mei .Cursul mi-a gasit noi talente de care nu stiam.Acest curs ne-a învățat sa ne ajutăm si sa nu râdem de copiii care nu stiu. Îi mulțumesc domnului profesor deoarece a avut rabdare cu noi si pentru că ne-a ajutat atunci cand nu am inteles.Vă multumesc!” (Anghel Rebeca, clasa a VI-a B)

Părerea mea este ca dumnealui este un profesor foarte bun și ne-a învățat lucruri foarte frumoase și educative.” (Dumitrache Liviu, clasa a VI-a A)

Cursul mi s a părut interesant chiar dacă a ținut doar o săptămână. Aș fi vrut sa mai continue pentru ca asa puteam învăța lucruri noi despre calculatoare.“(Bobocea Alin Marian – Clasa a 7 a B)

La cursul “Euroelectronica” am invatat sa realizez un semafor din LED-uri. Am folosit placuta electronica Arduino pentru a transmite mesaje luminoase codate si pentru a pune in miscare un motoras. Mi a placut foarte mult deoarece am lucrat cu colegi din clasa mea si din alte clase. Am fost impresionata de diploma de participare si de cadourile primite. Va multumesc pentru ca am putut participa la proiect si abia astept sa particip la alte activitati!” (Ciocaru Crina-Mihaela clasa a IV-a A)

Curulsul a fost interesant . Mie mi-a placut prima ora si aș fi vrut sa ma m-ai duc dar din pacate acesta a durat doar o saptamana” (Drumea Gabriel Marian Clasa: a 8-a B)

Chiar dacă pandemia de coronavirus ne-a impus multe restricții, trebuie să cotinuăm împreună misiunea pentru dezvoltarea generațiilor viitoare, consolidând pe cât posibil relațiile dintre educația școlară și cea extrașcolară, în scopul modelării personalității copiilor. Cu prudență, dar cu perseverență! 

Lasă un răspuns

You may have missed